Cartofi cu şuncă şi praz
Pentru că vrem să te răsfăţăm cu reţete care mai de care mai delicioase, ne-am gândit astăzi să te invităm la o porţie zdravănă de cartofi cu şuncă şi praz.
Ingrediente pentru cartofi cu şuncă şi praz
600 g cartofi noi 200 g şuncă de Praga 4 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1 fir de praz sare piper
Mod de preparare pentru cartofi cu şuncă şi praz
Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă, se taie felii groase şi se aşază într-un vas termorezistent. Se taie ceapa mărunt, se căleşte cu două linguri de ulei bine încins până începe să se înmoaie, se adaugă şunca, tăiată bucăţi potrivite, şi se rumeneşte 2-3 minute, apoi se răstoarnă peste cartofi. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, prazul
tăiat bucăţi de 2 cm, se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se stropeşte totul cu uleiul rămas şi se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 15 minute până se rumeneşte frumos deasupra.