Cartofi umpluţi cu salată de curcan
Toamna şi iarna, cartofii sunt mai tot timpul prezenţi în meniu. Cu puţin ajutor din partea noastră, îi poţi transforma în preparate delicioase.
Ingrediente (4 porţii)
4 cartofi mari 300 g curcan ulei pentru prăjit 1 ceapă 1 roşie mare boia de ardei dulce pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă, până sunt aproape gata, îi scurgi de apă, îi împachetezi în folie de aluminiu şi îi coci 25 de minute. Cureţi ceapa, o tai în două, pe lungime, şi apoi în rondele subţiri. Îndepărtezi seminţele şi zeama de la roşie şi o tai cubuleţe.Tai pieptul de curcan fâşii şi le prăjeşti. Când sunt rumenite, le scoţi, le condimentezi şi în grăsimea rămasă rumeneşti ceapa. Scoţi cartofii din cuptor, desfaci folia de aluminiu deasupra, tai un capac fiecărui cartof, scobeşti miezul, pui sare şi piper şi umpli cu salată de roşii, ceapă rumenită şi piept de curcan. Ornezi cu pătrunjel verde tocat.