Ceafă de porc cu sos de smântână
Poftiţi la o mâncare delicioasă care va fi apreciată de toţi cei dragi.
Ingrediente (4-6 porţii)
6 felii ceafă de porc 1 cub unt 200 g smântână 2-3 linguri capere 50 ml vin alb sare piper 1 lingură oţet măsline ½ legătură pătrunjel
Mod de preparare
Fierbi ceafa în apă cu puţină sare. Când este gata, o scurgi şi-o laşi să se răcorească.
Pui într-o tigaie la încins untul şi când este topit, adaugi caperele şi oţetul şi laşi să dea câteva clocote. Stingi cu vin apoi adaugi smântâna, omogenizezi bine şi potriveşti de sare şi piper.
Aşezi carnea într-un vas termorezistent, adaugi sosul de capere şi smântână, pătrunjelul tăiat mărunt şi dai la cuptor. Întorci din când în când carnea, ca să se îmbibe mai bine în sos.
Când acesta s-a îngroşat suficient, poţi servi asezonat cu măsline, după preferinţă.