Ceafă de porc cu verdeţuri şi cartofi

21 august 2017   Rețete cu carne

În weekend, răsfaţă-te cu o reţetă apetisantă de ceafă de porc cu verdeţuri şi cartofi, care se potriveşte de minune cu o băutură rece.

Ingrediente

3 bucăţi mari ceafă de porc 2 crenguţe rozmarin 6 frunze busuioc 4 crenguţe cimbru 3 frunze salvie ½ linguriţă usturoi granulat 500 g cartofi fierţi în coajă ,curăţaţi şi feliaţi 1 pahar mic vin alb 1 pahar mic apă ulei sare piper

Mod de preparare

Toci verdeţurile mărunt şi le freci cu puţină sare şi 4 linguri de ulei. Ungi bucăţile de carne cu amestecul obţinut, păstrând jumătate din cantitate pentru cartofi. Ungi o tavă cu puţin ulei, cât să fie acoperită complet, apoi torni vinul şi apa. Aşezi carnea şi cartofii unşi cu verdeţuri în tavă. Condimentezi cu usturoi, sare şi piper, după gust. Acoperi tava cu o folie de staniol.

Dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de 35 de minute. Dai la o parte folia şi mai laşi câteva minute să se rumenească uşor pe ambele părţi. Serveşti imediat.

Sursa foto: 123rf

 

Mai multe