Chec cu ceapă verde şi şuncă

16 aprilie 2015   Rețete cu carne

Pentru un aperitiv reuşit putem încerca un chec cu ceapă verde şi şuncă, apetisant, uşor de gătit. Nu vei da greş!

Ingrediente

5 legături de ceapă verde 200 g caşcaval 300 g şuncă 200 g crutoane 4 ouă 4 linguri făină 1 praf de copt 4 linguri ulei 4 linguri iaurt sare piper după gust

Mod de preparare

Amesteci gălbenuşurile şi caşcavalul ras, adaugi şunca tăiată cubuleţe, ceapa tocată şi călită foarte puţin, uleiul, iaurtul, făina cernută cu praful de copt, crutoanele. Potriveşti de sare şi piper, după gust, şi apoi adaugi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivit. Îl serveşti tăiat felii, abia după ce se răceşte complet.

Mai multe