Chec de legume cu carne
Aperitiv sau fel de mâncare principal, acest chec de legume cu carne poate fi preparat în numai o oră. Urmează paşii recomandaţi de noi, mai ales că nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente.
Ingrediente pentru chec de legume cu carne
300 g pastramă de porc 4 felii pâine toast albă 100 ml lapte 1 ceapă 6 ouă 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare pentru chec de legume cu carne
Se taie pâinea cuburi şi se pune la înmuiat cu laptele. Ceapa tocată mărunt se amestecă cu pastrama de porc tăiată cuburi. Separat, se bat ouăle cu smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste carne. Se adaugă pâinea înmuiată şi se amestecă. Se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă de cozonac unsă cu ulei, se stropeşte deasupra cu restul de ulei şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Se serveşte checul cu legume şi pastramă de porc cald sau rece, tăiat felii.