Chifle aromate cu carne de porc
Încearcă şi tu chiflele aromate cu carne de porc pentru mesele de Sărbători.
Ingrediente Pentru aluat: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 30 ml ulei ½ lingură sare ½ lingură zahăr ½ linguriţă oregano ½ linguriţă cimbru uscat Pentru umplutură: 1 ceapă tocată 200 g carne de porc afumată crenguţe de cimbru, după gust sare piper
Pui făina într-un vas. Freci drojdia cu zahărul şi o dizolvi în apă călduţă. Torni peste făină. Frămânţi aluatul, adăugând treptat uleiul, cimbrul, oregano şi sarea. Acoperi şi laşi 30 de minute la dospit. Întinzi aluatul într-o foaie şi decupezi forme rotunde.
Căleşti ceapa împreună cu carnea de porc tăiată bucăţele 2-3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi chiflele într-o tavă tapetată şi le aplatizezi uşor. Pui pe fiecare 1-2 linguri din compoziţia cu carne şi ceapă. Dai la cuptor până se rumenesc uşor. Serveşti cu crenguţe de cimbru.