Chiftele

4 august 2014   Rețete cu carne

Dacă pofteşti la o mâncare gustoasă, chiftelele îţi pot oricând satisfacei această dorinţă!

Preparare: 45 minute Dificultate: mică 8 porţii

Ingrediente

800 g carne tocată (de pui, curcan sau amestec de vită cu porc)

1 ceapă

1 morcov

1 cartof potrivit ca mărime

1 felie de pâine

2 ouă

1 căţel mare de usturoi

pătrunjel verde

mărar verde

2 linguri de pesmet

ulei pentru prăjit

sare

piper

Preparare

1.Treci carnea prin maşină împreună cu ceapa şi cartoful. Razi morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici şi înmoi felia de pâine, fără coajă, în apă, apoi o storci. Toci fin mărarul, pătrunjelul şi zdrobeşti căţelul de usturoi.

2.Aşezi într-un castron toate ingredientele, adaugi ouăle bătute ca pentru omletă, condimentezi cu mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi le amesteci bine.

3.Modelezi între palme chiftele rotunde ca nişte perişoare sau plate, ori lunguieţe, după preferinţă. Le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă tocată.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe