Chiftele
Dacă pofteşti la o mâncare gustoasă, chiftelele îţi pot oricând satisfacei această dorinţă!
Preparare: 45 minute Dificultate: mică 8 porţii
Ingrediente
800 g carne tocată (de pui, curcan sau amestec de vită cu porc)
1 ceapă
1 morcov
1 cartof potrivit ca mărime
1 felie de pâine
2 ouă
1 căţel mare de usturoi
pătrunjel verde
mărar verde
2 linguri de pesmet
ulei pentru prăjit
sare
piper
Preparare
1.Treci carnea prin maşină împreună cu ceapa şi cartoful. Razi morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici şi înmoi felia de pâine, fără coajă, în apă, apoi o storci. Toci fin mărarul, pătrunjelul şi zdrobeşti căţelul de usturoi.
2.Aşezi într-un castron toate ingredientele, adaugi ouăle bătute ca pentru omletă, condimentezi cu mărar, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi le amesteci bine.
3.Modelezi între palme chiftele rotunde ca nişte perişoare sau plate, ori lunguieţe, după preferinţă. Le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins. Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă tocată.
sursa foto: Shutterstock