Chiftele cu sos de vin
Probabil că nu-i bucătar care să nu fi gătit chiftele în timpul uceniciei sale în bucătărie. Sunt uşor de preparat şi pot fi combinate cu diverse sosuri, astfel încât să creeze impresia unei mâncări elaborate.
Ingrediente
400 g carne vită tocată 3 linguri orez fiert 2 ouă \ 1 lingură migdale pisate 1 lingură pesmet 150 ml vin alb 2 cepe 3 căţei usturoi ulei sare piper
Mod de preparare
Amesteci carnea cu migdalele pisate, cu orezul fiert, ouăle, pesmetul, sare şi piper, după gust. Uzi mâinile şi formezi chiftele puţin mai mari decât o nucă. Le prăjeşti în ulei încins, la foc potrivit, şi le scoţi pe hârtie absorbantă.Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi usturoiul mărunţit şi vinul. Laşi să fiarbă câteva minute şi condimentezi cu sare şi piper. Iei vasul de pe foc, treci sosul printr-o sită şi-l torni peste chiftele. Laşi vasul acoperit circa 30 de minute, ca să se pătrundă aromele.