Chiftele cu sos picant

2 octombrie 2014   Rețete cu carne

Pentru amatorii de chiftele am pregătit această reţetă gustoasă, împreună cu un sos picant, binevenit.

Ingrediente

600 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pătrunjel verde tocat 2 ouă 1 căţel de usturoi sare piper

Pentru sosul picant

2 morcovi

1 ţelină mică

1 ceapă roşie

2 linguri unt

1 lingură făină

200 ml supă de legume

150 ml vin roşu

2 linguri pastă de roşii

5 boabe de ienibahar

1 linguriţă cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare

Se amestecă carnea tocată cu ceapa şi cu morcovul, rase pe răzătoarea fină, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, cele două ouă bătute uşor, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe rotunde care se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante şi se păstrează calde.

Pentru prepararea sosului, se rad fin morcovii, ţelina, ceapa. Se călesc în unt până se înmoaie, se adaugă făina şi se rumenesc uşor, amestecând continuu. Se stinge cu supa de legume caldă şi cu vinul roşu în care a fost diluată pasta de roşii.

Se adaugă condimentele, se lasă la fiert 20 de minute, apoi se trece prin sită şi se serveşte cald, alături de chifteluţele prăjite.

sursa foto: Fotolia

Mai multe