Chiftele de peşte
este o reţetă la care poţi folosi orice tip de carne de peşte. Gustul va fi la fel de bun.
Ingrediente
4 fileuri de peşte (curăţate de oase) 3 ouă 2 felii de pâine 50 ml lapte 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 lingură pesmet ½ legătură mărar sare piper făină ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se fierb fileurile de peşte în apă cu sare 5-6 minute, apoi se lasă în strecurătoare să se scurgă de zeamă. Se sfărâmă bine cu furculiţa şi se amestecă cu ouăle bătute, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, ceapa tocată mărunt, pesmetul, mărarul tocat fin, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, care se trec prin făină şi apoi se rumenesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Se servesc calde.