Chiftele de pui cu sos picant

10 noiembrie 2015   Rețete cu carne

Un răsfăţ în această seară poate fi o porţie de chiftele de pui cu sos picant pe care să o însoţeşti de piure de cartofi ori de orez.

Ingrediente (6 porţii)

500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit făină

1 cutie roşii în bulion

1 lingură ulei

1 linguriţă muştar

1 linguriţă oţet

2 linguriţe zahăr

1 linguriţă boia iute

1 vârf de cuţit busuioc uscat

piper

sare

1 ceapă tocată

frunze de busuioc verde

Mod de preparare

Speli pieptul de pui şi îl toci. Înmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.

Într-o cratiţă încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi pui roşiile tocate fin şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Aşezi chiftelele, dai în câteva clocote, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade. Le serveşti calde, eventual cu paste şi frunze de busuioc.

Mai multe