Chiftele din peşte

13 martie 2015   Rețete cu carne

Uşor de preparat, chiftelele de peşte pot fi salvatoare şi când ai invitaţi la masă.

Ingrediente

500 g file de peşte dezosat 2 ouă 1 ceapă uscată (sau 3-4 fire de ceapă verde) 2 căţei de usturoi 3 felii de franzelă 50 ml lapte dulce ½ legătură pătrunjel verde ½ legătură mărar verde 3-4 linguri de pesmet sare piper ulei pentru prăjit

100 ml iaurt sau smântână

2 căţei de usturoi

½ linguriţă de ulei

mărar verde

1 praf de sare

Cum se prepară

Se trec fileurile de peşte prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi. Se amestecă tocătura cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine, cu ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, de mărimea şi forma dorite, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta uleiul în exces.

Separat, se zdrobesc căţeii de usturoi, se freacă cu puţin ulei şi un praf de sare până se leagă, apoi se amestecă cu iaurtul sau cu smântâna şi mărarul tocat fin. Sosul se serveşte

în sosieră, alături de chifteluţele calde.

Mai multe