Chiftele în sos alb cu ciuperci

11 martie 2025   Rețete cu carne

Chiftelele fragede și aromate, scăldate într-un sos cremos cu ciuperci, sunt un adevărat răsfăț culinar.

Ingrediente

Pentru chiftele

500 g carne tocată (vită, porc sau amestec)

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 ou

sare

Pentru sos:

piper

200 ml smântână pentru gătit

200 g ciuperci feliate

20 g unt

1 linguriță făină

sare

piper alb

1 legătură mărar proaspăt

Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, usturoiul zdrobit, oul, sarea și piperul. Modelezi chiftele de dimensiunea dorită. Încingi o tigaie mare, antiaderentă, cu puțin ulei. Prăjești chiftelele pe toate părțile 6-8 minute, până când sunt ușor rumenite și aproape gătite. Le scoți și le dai deoparte.

În aceeași tigaie, adaugi untul și ciupercile feliate. Le călești 3-4 minute, până își lasă lichidul și devin aurii. Presari făina peste ciuperci, amesteci bine, apoi torni smântâna treptat. Lași sosul să fiarbă la foc mic până se îngroașă ușor, aproximativ 5 minute. Potrivești gustul cu sare și piper alb. Pui chiftelele în sos și le gătești încă 5 minute, la foc mic, pentru a absorbi aromele. Decorezi cu mărar proaspăt.

Mai multe