Chiftele preparate după reţeta italiană

29 ianuarie 2018   Rețete cu carne

Când vrei să mai schimbi chiftelele preparate aşa cum se fac la noi, ai aici o reţetă italiană de chiftele ca să hrăneşti mai multe persoane sau să pui şi la congelator o parte.

De ce ai nevoie ca să faci chiftele clasice ca la italieni:

4 ouă, bătute uşor

60 ml apă

200 ml lapte bătut

330 g pesmet

4 linguri usturoi zdrobit

1 ceapă medie, tocată mărunt

1-2 legături de pătrunjel tocat

220 g brânză parmezan rasă

1 lingură oregano uscat

2 linguri sare

1 lingură piper negru măcinat

700 g carne porc tocată

1,300 kg carne vită tocată.

Cum prepari chiftele clasice ca la italieni:

Încălzeşte cuptorul la 190 grade. Combină ouăle, apa, laptele bătut şi pesmetul într-un castron şi lasă să se odihnească 10 minute. Amestecul se va îngroşa pe măsura ce pesmetul absoarbe lichidul. În acest amestec îngroşat, adaugă usturoiul, ceapa, pătrunjelul, brânza, oregano, sare şi piper; amestecă până se combină. În alt castron mare, combină carnea tocată de porc şi vită. Amestecă cu mâinile sau cu o furculiţă mare până când cele două feluri de carne s-au combinat bine. Adaugă pesmet în carne şi amestecă bine din nou. Formează cu mâinile chiftelele.  Pune-le în tavă şi dă la cuptor timp de 30 minute dacă le-ai făcut mari, sau 15 minute dacă le-ai făcut mici, până s-au rumenit.

Sursa: https://www.theyummylife.com

Mai multe