Chiftele. Reţetă simplă

10 noiembrie 2015   Rețete cu carne

Iată o reţetă ideală pentru un răsfăţ de seară. Dacă mai pui lângă ori o salată de varză ori puţin orez, cina e perfectă.

Ingrediente (4 porţii)

500 g carne (amestec vită cu porc) 2 felii de franzelă 1 cartof fiert 1 ou 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel verde 1 morcov ras (opţional) sare piper ulei pentru prăjit făină

Cum se prepară

Se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa, cartoful fiert şi morcovul (opţional). Se adaugă usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat fin, oul, feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, sare şi piper, după gust. Se amestecă totul foarte bine. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele ­mici, rotunde (ca nişte perişoare), care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins, ­până se rumenesc frumos.

Mai multe