Chiftele ucrainene cu carne de pui şi porc FOTO
Un preparat clasic pentru locuitorii Ucrainei şi Rusiei, aceste chiftele combină carnea de porc şi cea de pui. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte săţioase. Le poţi combina cu un piure de cartofi sau cu orez. Încearcă şi tu această reţetă de chiftele ucrainene cu carne de pui şi porc, ideală în special pe timpul verii, alături de roşii sau castraveţi proaspeţi.
Chiftele ucrainene cu carne de pui şi porc – Ingrediente (24 de chiftele)
450 g carne tocată de porc 450 g carne tocată de pui 1 ceapă mare sau 2 cepe mici 3 linguri maioneză 1 ou 30 g pesmet 1-2 căţei de usturoi, tocaţi 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă condimente 1/4 linguriţă piper
Pentru crusta chiftelelor
45 g pesmet
ulei pentru prăjit
3 linguri unt
Chiftele ucrainene cu carne de pui şi porc – Mod de preparare
Adaugi toate ingredientele într-un bol mare şi adânc. Dai ceapa prin răzătoarea mică şi amesteci totul.
Frămânţi chiftelele şi le dai formă ovală.
Pui pesmetul într-un bol, dai chiftelele prin el, acoperindu-le complet. Repeţi până termini toată carnea.
Acoperi fundul unei tigăi cu ulei. Când s-a încins, prăjeşti chiftelele aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mediu sau mare.
Serveşti aceste chiftele ucrainene cu carne de pui şi porc cât sunt calde sau, dacă vrei, le mănânci şi reci.
Sursa: valentinascorner.com.