Chifteluţe cu anşoa
Iată o combinaţie delicioasă, în nişte chifteluţe apetisante!
Ingrediente (4 porţii)
800 g carne tocată amestec
200 g cartofi
1 ceapă
4 bucăţi anşoa
sare
piper
3 gălbenuşuri
100 ml smântână
80 g pesmet
Pentru sos
1 cub supă concentrată de legume
200 ml smântână
1 linguriţă pastă de anşoa
150 g afine
Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Îi cureţi, îi zdrobeşti cu furculiţa, adaugi ceapa tocată fin şi bucăţile de anşoa tăiate mărunt. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine ca să se omogenizeze. Încorporezi gălbenuşurile şi carnea tocată, smântâna şi pesmetul. Formezi chifteluţe rotunde, le pui în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la, foc potrivit circa 25 de minute.
Diluezi cubul de supă în 150 ml apă şi dai într-un clocot, iei vasul de pe foc, adaugi smântâna şi pasta de anşoa. Serveşti chifteluţele calde cu sosul de anşoa şi afinele pasate.