Chifteluţe cu sos picant

7 iulie 2015   Rețete cu carne

Sunt foarte multe feluri de mâncare pe care le poţi prepara cu aromatele tomate. Găteşte un sos picant de roşii şi aşază-l lângă o porâie zdravănă de chifteluţe.

Ingrediente

Pentru chifteluţe 600 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 ou 3 linguri făină sare piper ulei, pentru prăjit

1 lingură ulei

1 ardei iute

1 ardei gras

2 căţei usturoi

100 ml apă

sare

1 kg roşii

Mod de preparare

Toci ceapa şi amesteci toate ingredientele pentru chiftele. Formezi biluţe cu mâna umedă, le dai prin făină şi le prăjeşti până se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Opăreşti roşiile, le descojeşti, le scoţi seminţele şi le toci. Tai mărunt ardeii şi usturoiul. Pui ingredientele pentru sos într-o tigaie şi le fierbi la foc mic până scade zeama. Serveşti chiftelele alături de sos.

Mai multe