Chifteluţe cu sos picant

13 februarie 2015   Rețete cu carne

Cele mai bune chifteluţe cu sos picant le vei mânca după ce vei prepara această reţetă propusă de noi.

Ingrediente pentru chifteluţe cu sos picant

Pentru «perişoare» 600 g carne tocată de curcan 1 ceapă 1 ou 2 căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper

50 g unt

1 ceapă

2 căţei de usturoi

200 g pulpă de roşii (conservă)

2 linguri pastă de tomate

2 ardei iuţi

500 ml apă caldă (sau supă de pui)

1 lingură zahăr

1 lingură făină

1 lingură oţet

1 foaie de dafin

câteva frunze de busuioc tocate

sare

piper

Mod de preparare pentru chifteluţe cu sos picant

Amesteci ingredientele pentru «perişoare» şi le modelezi. Le prăjeşti în ulei bine încins, apoi le scoţi deoparte şi le păstrezi calde. Separat, toci ceapa şi ardeii, zdrobeşti usturoiul şi le căleşti în unt până devin lucioase. Adaugi făina, o rumeneşti uşor, amestecând permanent, şi stingi cu pulpa de roşii amestecată cu pasta de tomate, zahărul, foaia de dafin, busuiocul, sare şi piper. Torni apa caldă sau supa de pui, adaugi oţetul şi laşi să fiarbă totul până începe să se îngroaşe. Introduci chiftelele în sos, lăsându-le să dea 2-3 clocote, pentru a se pătrunde de gustul sosului. Serveşti chifteluţele cu sos picant calde, ca atare sau cu piure de cartofi.

Mai multe