Chifteluţe cu sos şi piure

10 aprilie 2017   Rețete cu carne

Atunci când nu mai ştii ce să găteşti, poţi încerca o reţetă delicioasă de chifteluţe cu sos şi piure, care se prepară extrem de uşor, iar dacă nu îţi place sosul picant îl poţi înlocui cu cel dulce.

De ce ai nevoie pentru a pregăti chifteluţe cu sos şi piure

Pentru chifteluţe

450 g carne de vită tocată

45 g pesmet

1 ou

55 g ketchup

muştar boabe, după gust

sos picant, după gust

2 linguri ulei

sare, după gust

piper, după gust

Pentru sos

1 ceapă, tăiată mărunt

1 linguriţă unt

sos picant, după gust

200 ml supă de pui

20 g amidon de porumb

sare, după gust

ketchup, după gust

pătrunjel, după gust

Pentru piure

5 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe

50 g unt

60 ml lapte

50 g cremă de brânză

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti chifteluţele cu sos şi piure

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru chifteluţe, cu excepţia uleiului, până obţii o pastă omogenă. Formezi biluţele, apoi le prăjeşti într-o tigaie, la foc mediu, în uleiul încins. Dai deoparte.

Pentru sos, topeşti în aceeaşi tigaie untul şi căleşti în el ceapa, 3-4 minute. Într-un alt vas combini supa de pui şi amidonul de porumb, torni peste ceapă alături de ingredientele rămase şi laşi pe foc 3-5 minute, până ce sosul se îngroaşă. La final, adaugi chifteluţele şi presari pătrunjel tocat peste ele.

Fierbi cartofii, aproximativ 20 de minute. Îi aşezi într-un bol şi încorporezi în ei laptele, untul, crema de brânză, sare şi piper. Foloseşti un mixer dacă vrei ca piureul să fie mai cremos. Serveşti cu chifteluţe.

Sursa http://www.jocooks.com

Mai multe