Chifteluţe din carne cu sos de maioneză şi rozmarin

12 iunie 2018   Rețete cu carne

Ingrediente pentru chifteluţe din carne cu sos de maioneză şi rozmarin

450 g carne tocată

4 cepe mijlocii, tocate

3 linguri ulei

1 ou

pesmet

30 g brânză rasă

2 linguriţe sare de mare

1 linguriţă piper negru măcinat

Pentru sos de maioneză 

10 g maioneză

2 căţei usturoi

2 frunze de rozmarin

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare chifteluţe din carne cu sos de maioneză şi rozmarin

Pentru a carameliza ceapa, o pui la călit în ulei încins, la foc mic. Adaugi sarea şi amesteci, din când in când, până devine moale şi aurie, aproximativ 30 de minute.  Când e gata o pui într-un castron şi o combini cu brânza, ouăle, sarea, piperul şi cu carnea. Adaugi pesmetul şi amesteci uşor, până se încorporează toate ingredientele. Cu mâinile umezite formezi în jur de 20 de bile.

Pui uleiul la încins, aşezi chifteluţele şi le întorci pe ambele părţi, până se rumenesc uniform.  Pentru sosul de maioneză, combini usturoiul cu rozmarinul, maioneza şi lămâia. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Serveşti chiftelele calde sau reci, în funcţie de preferinţă, cu sosul de maioneză.

Mai multe