Chifteluţe marinate cu piure

27 aprilie 2018   Rețete cu carne

Poftiţi la o porţie de chifteluţe marinate cu piure, o reţetă foarte simplă, dar şi foarte delicioasă, gata în numai 40 de minute.

Ingrediente

Pentru chiftelute

1 kg carne de porc pentru tocat 1 cartof 3-4 cepe 5-6 căţei usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper

100 ml ulei

3 căţei usturoi

1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii proaspete

patrunjel

cimbru

boia de ardei dulce

pasta de bullion

sare

piper

Mod de preparare

Se dă carnea prin maşina de tocat, cartoful se da pe razatoare, ceapa se toaca marunt la fel si usturoiul. Se condimenteaza. se amestecă si se formeaza chiftelutele. Intr-o tigaie se pune ulei şi se prajesc chiftelutele.

Intr-o cratita se face sosul dupa care se adauga chiftelele si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul. La sfarsit se adauga verdeata. Serveşti cu piure de cartofi

Această reţetă a fost preparată în prima ediţie a emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“ de către Maria Bărbulescu şi Oana Toma Ursu. În prima ediţie, au intrat în competiţie reţetele mamei Ivana Petrache din satul Sănduliţa (Călăraşi), cu cele ale Mariei Bărbulescu din Bucureşti. Fiicele lor, Veronica şi Oana s-au întrecut pentru a demonstra că „mama lor găteşte mai bine”.

Urmăriţi emisiunea „Mama mea găteşte mai bine“, de luni până vineri, de la ora 19.30, la Prima TV.

Mai multe