Chifteluţe marinate cu piure
Poftiţi la o porţie de chifteluţe marinate cu piure, o reţetă foarte simplă, dar şi foarte delicioasă, gata în numai 40 de minute.
Ingrediente
Pentru chiftelute
1 kg carne de porc pentru tocat 1 cartof 3-4 cepe 5-6 căţei usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper
100 ml ulei
3 căţei usturoi
1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii proaspete
patrunjel
cimbru
boia de ardei dulce
pasta de bullion
sare
piper
Mod de preparare
Se dă carnea prin maşina de tocat, cartoful se da pe razatoare, ceapa se toaca marunt la fel si usturoiul. Se condimenteaza. se amestecă si se formeaza chiftelutele. Intr-o tigaie se pune ulei şi se prajesc chiftelutele.
Intr-o cratita se face sosul dupa care se adauga chiftelele si se lasa sa fiarba impreuna cu sosul. La sfarsit se adauga verdeata. Serveşti cu piure de cartofi
Această reţetă a fost preparată în prima ediţie a emisiunii „Mama mea găteşte mai bine“ de către Maria Bărbulescu şi Oana Toma Ursu. În prima ediţie, au intrat în competiţie reţetele mamei Ivana Petrache din satul Sănduliţa (Călăraşi), cu cele ale Mariei Bărbulescu din Bucureşti. Fiicele lor, Veronica şi Oana s-au întrecut pentru a demonstra că „mama lor găteşte mai bine”.
Urmăriţi emisiunea „Mama mea găteşte mai bine“, de luni până vineri, de la ora 19.30, la Prima TV.