Chifteluţe suedeze

29 septembrie 2014   Rețete cu carne

Sunt cunoscute în toată lumea, fiind felul de mâncare preferat de mulţi dintre noi. Iată cum se prepară!

Ai nevoie de

250 g carne tocată de porc

250 g carne tocată de vită

2 ouă

2 cepe mici tocate mărunt

100 g crutoane

Sare

Piper

1 lingură ulei de măsline

1 lingură unt

3 linguri făină

300 ml supă de vită

200 ml smântână

1 legătură pătrunjel tocat

Câteva fire mărar tocate

Amesteci într-un vas carnea tocată cu ouăle, ceapa, crutoanele, mărarul şi condimente după gust. Formează din compoziţie chifteluţe rotunde. Încinge într-o tigaie uleiul şi prăjeşte chifteluţele, după care scoate-le într-un vas.

Topeşte untul, adaugă făina şi amestecă bine. Lasă-le să dea 2-3 clocote după care adaugă supa şi smântâna. Lasă pe foc până se îngroaşă. Pune chifteluţele peste sos şi lasă-le să fiarbă 1 minut. Înainte să serveşti  presară pătrunjelul.

Mai multe