Chifteluțe suedeze cu sos
Chifteluțele suedeze cu sos sunt un preparat popular în Suedia, cunoscut pentru textura lor moale și gustul savuros.
Ingrediente
Pentru chifteluțe
250 g cane de vită tocată
250 g carne de porc tocată
1 ceapă tăiată mărunt
1 ou
100 g pesmet
50 ml lapte
2 căței de usturoi zdrobiți
sare, după gust
piper, după gust
1/2 linguriță ienibahar
Pentru sos:
50 g unt
1 lingură muștar
200 ml smântână pentru gătit
250 ml supă de vită sau de legume
3 linguri făină
sare și piper
Mod de preparare
Într-un castron, amesteci carnea cu restul ingredientelor. Omogenizezi compoziția și formezi din ea chifteluțe pe care le așezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptorul încins pentru 25 de minute, apoi le întorci și le mai lași încă 10 minute. Le scoți și le lași la răcit.
Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi în ploaie făina, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe, torni supa fierbinte, amesteci, apoi smântâna, muștarul, sare și piper, după gust. Amesteci și ții pe foc la fiert până când obții un sos fin și mai gros, apoi așezi chifteluțele deasupra pentru servire.