Chili cu carne

9 septembrie 2016   Rețete cu carne

Fie că îţi place mâncarea picantă sau nu, trebuie să încerci măcar odată acest fel de mâncare, originar din America de Sud.

De ce ai nevoie pentru chili con carne

2 linguri ulei

250 g carne tocată de vită

250 g carne de porc

250 g carne de viţel

2 cepe

sare

3 căţei de usturoi

1 lingură pastă de tomate

3 linguri pudră de chili

250 ml bere neagră

200 g roşii pasate

200 ml supă de pui

1 linguriţă sos picant

cremă de brânză, opţional

Află cum se prepară chili con carne

Încingi uleiul şi căleşti carnea tocată, 10-15 minute, până când devine uşor maronie. Condimentezi cu sare, dai focul mai mic şi pui cepele tocate şi usturoiul pisat, amestecând constant până se înmoaie. Adaugi pasta de tomate şi pudra de chilli şi, după 1-2 minute, torni berea. După ce s-a evaporat, torni supa de pui, roşiile pasate şi sosul picant. Laşi să fiarbă până când scade sosul şi carnea s-a pătruns. Serveşti, dacă vrei, cu cremă de brânză.

Sursa foto http://www.amodestfeast.com

http://www.amodestfeast.com

Mai multe