Ciocănele de pui în bacon

4 februarie 2016   Rețete cu carne

Gurmanzii, dar mai ales cei care nu conep masă fără carne, se vor bucura mult când vor vedea această reţetă.

Ingrediente (4 porţii)

8 ciocănele de pui 300 g bacon feliat 1 ceapă roşie 4 căţei de usturoi 50 g unt 1 ardei galben sau roşu 1 morcov potrivit 1 crenguţă de rozmarin 1 lingură boia dulce cimbru sare piper Mod de preparare

Speli ciocănelele de pui, le usuci, le condimentezi cu cimbru, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper, după gust şi le laşi la rece circa 30 de minute să se frăgezească şi să se aromatizeze.

Între timp, cureţi ardeiul de cotor şi de seminţe, îl tai şuviţe pe care le aşezi într-o tavă. Adaugi morcovul tăiat felii, ceapa roşie bucăţi mari, pe lungime, untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust.

Separat, înfăşori fiecare bucată de carne în felii de bacon, le legi cu sfoară alimentară sau le prinzi cu scobitori la capete şi le aşezi deasupra legumelor. Presari cimbru şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de rozmarin verde sau uscat, apoi introduci tava acoperită cu folie în cuptorul bine încins 30-40 de minute. Dai folia deoparte şi mai laşi puţin carnea să se rumenească.

Mai multe