Ciocănele de pui în sos de lămâie

18 octombrie 2017   Rețete cu carne

Apetisante şi uşor de preparat, ciocănelele de pui în sos de lămâie nu vor rezista prea mult în farfurii. Serveşte-le cu o salată verde sau murături.

Ingrediente

450 g ciocănele de pui

1 linguriţă mix de condimente

1 lingură ulei

1 căţel de usturoi, pisat

fulgi de ardei iute, opţional

130 ml fiertură de pui

zeama de la 3-4 lămâi

1 lingură miere

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare – Ciocănele de pui în sos de lămâie

Condimentezi ciocănelele de pui cu mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, până devin crocante, în jur de 10 minute.

Adaugi usturoiul şi fulgi de ardei iute. Torni supa de pui şi zeama de lămâie şi laşi să clocotească uşor. Amesteci cu mierea şi mai ţii la foc mediu 15-20 de minute, până ce sosul s-a evaporat uşor şi carnea este bine pătrunsă. Serveşti cu pătrunjel şi felii de lămâie.

Sursa http://www.eatwell101.com

Mai multe