Ciocănele de pui în sos, la cuptor
Sunt atât de bune încât te vei linge pe degete după ce le-ai terminat. Serveşte-le cu legume la grătar sau cartofi copţi şi vei evea prânzul perfect.
De ce ai nevoie pentru ciocănele de pui în sos
8-10 ciocănele de pui
6 căţei de usturoi
1 bucăţică ghimbir
2 linguri sos de soia
4 linguri muştar
5 linguri miere
2 linguri ulei
2 linguri zeamă de lămâie
1 praf de sare
piper
chimen
paprika
boia de ardei dulce
2 linguri seminţe de susan
Cum se prepară ciocănelele de pui
Razi usturoiul şi rădăcina de ghimbir şi le amesteci cu sosul de soia, muştarul, mierea, uleiul, sucul de lămâie, sarea, chimen, paprika şi boia de ardei dulce. Pui ciocănelele de pui în marinadă, amesteci şi dai la frigider cel puţin 2 ore, vasul fiind bine acoperit.
Dai drumul la cuptor şi laşi ciocănelele la temperatura camerei 20 de minute, apoi le aşezi într-o tavă cu tot cu marinadă. Le întorci pentru a se prepara uniform şi le stropeşti cu sosul din tavă. Când sunt aproape gata, adaugi seminţele de susan.