Ciocănele de pui rumenite la cuptor
În zilele în care ţi-e poftă de o porţie de aripioare de pui bine rumenite, încearcă reţeta noastră delicioasă la cuptor.
Ingrediente pentru ciocănele de pui rumenite la cuptor
6-8 aripioare de pui
3 linguriţe sare
4 linguriţe piper
4 linguriţe ulei + ulei pentru uns tava
5 căţei de usturoi, pisaţi
ceapă verde tocată, după gust
fulgi de ardei iute, opţional
Mod de preparare - Ciocănele de pui rumenite la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade. Aşezi ciocănelele de pui într-o tavă unsă cu ulei. Le condimentezi cu sare şi piper. Dai la cuptor 15 minute, le întorci pe partea cealalta şi le mai ţii încă 15-20 de minute până se rumenesc.
Încingi uleiul într-o tigaie. Sotezi usturoiul şi ceapa aproximativ 1 minut. Scoţi puiul pe o farfurie şi îl ungi bine cu amestecul de ulei, usturoi şi ceapă. Presari fulgi de ardei iute dacă vrei. Serveşti imediat.