Ciolan afumat în aluat
18 decembrie 2015
Rețete cu carne
Foloseşte ce mirodenii vrei pentru această reţetă de ciolan afumat în aluat. Noi am folosit rozmarin, dar foarte potrivit este şi cimbrul.
Ingrediente (1 tavă)
1 ciolan afumat fără os 1 foaie aluat foitaj 2-3 căţei usturoi, pisat 2 linguri ulei rozmarin 1 ou bătut 1 pahar vin alb ulei pentru uns
Mod de preparare
Condimentezi ciolanul cu rozmarin şi îl pui într-o tavă în care adaugi uleiul, usturoiul şi paharul cu vin. Îl dai 20-30 de minute la cuptor, la foc mediu. Decongelezi aluatul. Întinzi foaia şi o ungi cu ulei. Pui carnea, o îmbraci în aluat şi întinzi cu pensula oul bătut. Ungi un vas cu ulei, pui carnea în aluat şi bagi în cuptorul încins până se rumeneşte.