Ciorbă cu cârnaţi afumaţi

18 august 2014   Rețete cu carne

I-ai pus în mâncare sau i-ai prăjit. Dar de ce nu ai pune cârnaţii şi într-o ciorbă?

Ingrediente

200 g cârnaţi afumaţi 3 cartofi mari 1 ceapă 1 morcov 200 g fasole verde 2 căţei usturoi 250 ml smântână piper zdrobit

Mod de preparare

1. Pune la rumenit cârnaţii în ulei, acoperă vasul cu un capac şi lasă focul mic până ce cârnaţii îşi lasă găsimea.

2. Adaugă peste cârnaţi ceapa tăiată şi morcovul ras. Lasă să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecând, până când ceapa devine sticloasă.

3. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi fasolea, completează cu apă şi lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute.

4. Când s-au fiert legumele, adaugă usturoiul zdrobit şi 3/4 din smântână. Ia vasul de pe foc şi lasă-l acoperit 10 minute. Serveşte mâncarea cu smântână şi condimentează cu piper.

Mai multe