Ciorbă cu carne de porc şi orez
Poţi pregăti pentru acest prânz această delicioasă ciorbă cu carne de porc şi orez de care se va bucura întreaga familie.
Ingrediente pentru ciorbă cu carne de porc şi orez
500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă albă ½ dovlecel ½ vânătă 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 cartofi mici 1 ardei gras verde sare, piper pătrunjel 1 ardei gras galben 2 linguri praf de borş 3 linguri orez
Mod de preparare pentru ciorbă cu carne de porc şi orez
Fierbi carnea porţionată în apă cu sare şi ai grijă să îndepărtezi spuma formată. Tai legumele astfel: ardeii pe lungime, ceapa în sferturi, roşile felii, vânăta, cartofii şi dovlecelul cuburi, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Adaugi legumele şi orezul în supă când carnea e aproape fiartă. Legumele un trebuie lăsate mult la fiert, deoarece trebuie să rămână „al dente”.
Este suficient să le ţii pe foc 15-20 de minute. Pui sare şi piper şi laşi să fiarbă totul, la foc mediu. Mai poţi adăuga apă dacă ciorba scade. Ai grijă: la final, ciorba trebuie să fie mai groasă decât reţeta noastră tradiţională. Cu câteva minute înainte să stingi focul, adaugi praful de borş (sau borş lichid). Dai în 2-3 clocote. Stingi focul, adaugi pătrunjel şi acoperi, ca să se aromatizeze bine. Ciorba cu carne de porc şi orez o serveşti caldă.