Ciorbă cu crenvurşti

22 octombrie 2014   Rețete cu carne

Fac pariu că n-aţi încercat niciodată reţeta asta! Pentru simplu motiv că atunci când cineva are în casă o mână de crenvurşti se gândeşte imediat cum să-i fiarbă mai repede şi să-i mănânce cu muştar. Este că am dreptate?

Ingrediente

150 g fasole roşie boabe (fiartă cu o zi înainte) 1 morcov 2 cartofi 1 ceapă 200 ml sos de roşii 2 linguri ulei 250 g crenvurşti pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se curăţă şi se taie legumele cubuleţe, ceapa se taie rondele şi toate se înăbuşă în ulei bine încins, circa 5 minute. Se adaugă apă caldă cât să le acopere şi se lasă să fiarbă circa 7-8 minute.

Se adaugă fasolea, crenvurştii tăiaţi bucăţele, sosul de roşii şi se continuă fiertul încă 10 minute. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se adaugă pătrunjel

tocat şi se serveşte fierbinte.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe