Ciorbă cu pui şi varză
Întâmpină valul de frig cu o ciorbă caldă!
Ingrediente (6 porţii)
1 piept de pui ½ varză potrivită 1 morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu sau galben 2-3 linguri pastă de tomate 2 linguri ulei cimbru chimen sare piper zeamă de lămâie (opţional)
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui bucăţi mai mari şi se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă. Când dă în fiert, se adună spuma formată. Se curăţă legumele, se taie după preferinţă şi se călesc în ulei bine încins, amestecând permanent, până se înmoaie. Între timp, se taie varza fâşii şi se adaugă treptat la călit. Toate legumele se pun în oala cu carne, se mai completează cu apă şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
Când legumele şi carnea sunt bine pătrunse, se condimentează cu cimbru, chimen, sare şi piper, după gust, se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă pe foc 2-3 minute. Se stinge focul, se adaugă (opţional) zeamă de lămâie, după preferinţă. Se lasă ciorba să se aşeze câteva minute, după care se serveşte.