Ciorbă de fasole neagră cu costiţă
Când doreşti să mai aduci ceva nou în aromele din meniul familiei tale, încearcă această reţetă mai deosebită.
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de fasole neagră cu costiţă:
6 felii de costiţă tăiate bucăţi mai mici
1 ceapă mare tocată
3 căţei usturoi tocaţi
500 ml supă de pui
oregano uscat
piper negru
1/2 linguriţă chimen măcinat
sare după gust
400 g fasole neagră (2 cutii de fasole conservată), clătită şi scursă
500 ml apă
70 g ceapă verde tocată
2 linguriţe de sos chili (sau ardei iute tocat)
zeama de la 1 lămâie lime
Pentru ornare:
ceapă verde (opţional)
smântână (opţional)
Cum găteşti ciorbă de fasole neagră cu costiţă:
Pune costiţa într-o tigaie, fă focul mediu şi prăjeşte amestecând până costiţa s-a rumenit puţin. Adaugă şi ceapa, căleşte-o amestecând 5 minute, până devine transparentă, apoi pune şi usturoiul, călind 2-3 minute. Adaugă supa de pui, dând focul la mediu-mare. Presară oregano, sare şi piper, adaugă fasolea neagră şi apa. Lasă să fiarbă la foc mediu-mic, amestecând ocazional, 20-30 minute.
În timp ce fierbe, pasează circa jumătate de fasole pentru ca ciorba să fie mai groasă. Pune piper negru după gust şi chimenul. Adaugă sare dacă mai e nevoie. Drege-o cu zeama de lămâie, smântână, sosul de chili (sau ardei iute tocat). Serveşte-o garnisită cu ceapă verde tocată şi smântână.
Sursa: http://allrecipes.com/recipe