Ciorbă de miel cu orez

27 martie 2015   Rețete cu carne

Cu siguranţă îţi vei îmbogăţi seria de reţete de Paşte! Notează şi această reţetă de ciorbă de miel cu orez şi poate o vei găti pentru meniul de paşte din acest an!

Ingrediente pentru ciorbă de miel cu orez

1 cap de miel coastele unui miel 1 morcov 1 rădăcină de albitură 2 fire de ceapă verde 3 linguri orez 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt gras leuştean

Mod de preparare pentru ciorbă de miel cu orez

Se spală şi se curăţă foarte bine capul, se porţionează coastele şi se pun la fiert cu apă rece şi sare. Se ia spuma ori de câte ori se formează. Cât timp fierbe carnea se curăţă

zarzavatul şi se taie cuburi mici sau se trece prin răzătoarea mică. După ce carnea a fiert 30 de minute se adaugă zarzavatul şi orezul ales şi spălat. După ce a fiert totul, se pune ceapa tăiată mărunt, se lasă să dea câteva clocote şi se stinge focul.

Se drege ciorba astfel: ouăle se bat şi se amestecă întâi cu iaurtul. Apoi, din oala cu ciorba se ia zeamă care se toarnă peste amestecul de iaurt şi ou. Se amestecă bine şi după ce

s-au pus două polonice, se toarnă în oală tot amestecul de iaurt, ouă şi zeamă. Ciorba de miel cu orez se serveşte cu leuştean fin tocat.

Mai multe