Ciorbă de păstrăv cu smântână

8 mai 2025   Rețete cu carne

Ciorba de păstrăv cu smântână este ideală pentru iubitorii de pește și este un adevărat răsfăț culinar.

Ingrediente

2 păstrăvi, curățați și tăiați

zeamă de lămâie netratată, după gust

2 morcovi

1 ceapă

2 ardei grași

1 țelină mică

200 g smântână

2 linguri ulei

1 rădăcină de pătrunjel

frunze de leuștean, tăiate fin

sare

piper

Mod de preparare

Speli și tai legumele. Încingi uleiul într-o oală mare și călești legumele câteva minute, presari sare și piper, după gust, torni 4 litri de apă, acoperi cu un capac oala și lași la fiert 20 de minute.

Torni zeama de lămâie, lași câteva minute, amesteci, pui bucățile de pește și mai fierbi 10-15 minute, presari leușteanul și dai deoparte de pe foc.

Servești ciorba cu smântână.

Mai multe