Ciorbă de pui à la grec cu usturoi
O ciorbă care-ţi lasă gura apă şi care începe să fie din ce în ce mai apreciată şi la noi. Învaţă cum se prepară ciorba de pui a la grec cu usturoi.
De ce ai nevoie pentru ciorba de pui a la grec cu usturoi
400 g piept de pui
300 g smântână
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 bucată ţelină mai mică
3 linguriţe orez
2 gălbenuşuri
2 căţei de usturoi
zeama de la o lămâie
pătrunjel verde
sare
Cum se prepară ciorba de pui a la grec cu usturoi
Pui la fiert în 4 litri de apă pieptul de pui împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe. Condimentezi cu sare şi laşi pe foc până este fiartă carnea. Iei oala de pe foc, arunci ceapa şi tai carnea bucăţele, o pui înapoi în supă. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul pisat şi orezul.
Laşi la fiert până când orezul şi morcovii s-au fiert şi pui zeama de lămâie. Amesteci smântâna cu gălbenuşurile şi adaugi treptat din zeama fierbinte până smântâna ajunge la temperatura supei, după care o torni în oală. Asezonezi cu pătrunjel verde.