Ciorbă de pui. Reţetă moldovenească
Ne-am propus să vă ademenim la prânz cu o reţetă moldovenească: ciorbă de pui. Speră, să vă placă măcar la fel de mult cât ne-a plăcut nouă.
Ingrediente pentru ciorbă de pui
500 g carne de pui 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă 2 ardei graşi coloraţi 1 legătură leuştean 30 g tăieţei groşi 500 ml borş sare 100 g smântână
Mod de preparare pentru ciorbă de pui
Se fierbe carnea de pui în 4 l de apă cu sare, după gust, circa 15 minute şi se spumează. Se curăţă şi se taie bucăţi morcovul, ceapa, ţelina, ardeii şi păstârnacul. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute. Se pun tăiţeii şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă borşul fiert în prealabil, se lasă să dea în câteva clocote şi se stinge focul. Se drege cu ciorba de pui după o reţetă moldovenească cu smântână, se presară leuşteanul tocat şi se lasă vasul acoperit.