Ciorbă de rață cu varză alba
16 ianuarie 2023
Rețete cu carne
Ingrediente pentru ciorbă de rață cu varză alba
300 g carne de raţă
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 țelină
1 ceapă
1 ardei gras
1 varză mică (½ kg)
¼ cutie roșii la conserve
¼ l borş
2 linguri ulei
leuştean
cimbru
sare
Cum prepari ciorba de rață cu varză alba
Pui carnea la fiert în 3 l de apă cu sare și spumezi ori de
câte ori e nevoie.
Călești aproximativ 3 minute rădăcinoasele date prin răzătoarea mare și ceapa
tocată, apoi le adaugi în supa de carne.
Atunci când carnea este aproape fiartă, adaugi în supă varza tocată fideluță,
ardeiul gras tăiat mărunt şi roșiile cubulețe. După ce toate s-au fiert,
acrești după gust cu borșul fiert în prealabil. Potriveşti de sare și mai lași
la fiert câteva clocote. La final, adaugi puţin cimbru şi leuştean.