Ciorbă de scăricică cu lapte a la Horia Vârlan

8 decembrie 2014   Rețete cu carne

De astăzi, începem o serie de reţete ale celebrului bucătar Horia Vârlan care sunt prezentate şi în cartea sa „Bucatele noastre“. Pentru această reţetă, trebuie reţinut că gustul minunat al ciorbei este dat de combinaţia interesantă de afumătură şi lapte.

Ingrediente

2 şire de scăricică afumată, aproximativ 1,2 Kg 3 morcovi medii curăţaţi 250-300 g tăiţei de casă 2 căni lapte 2 căni borş ½ pachet unt O linguriţă busuioc proaspăt, tocat ½ linguriţă piper alb măcinat O linguriţă sare

Mod de preparare

1 Tăiaţi scăricica în bucăţi. Radeţi morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi încingeţi untul într-o crăticioară şi înăbuşiţi-i uşor. Fierbeţi laptele,

iar când a început să clocotească opriţi focul.

2 Puneţi scăricica la fiert în 2 l de apă cu condimentele, iar când aceasta fierbe, adăugaţi morcovul înmuiat şi busuiocul. Mai daţi câteva clocote, apoi

adăugaţi treptat laptele, amestecând cu o lingură de lemn.

3 În timp ce ciorba fierbe în oală, puneţi şi borşul la fiert într-un ibric. După 20 de minute de fierbere a ciorbei, adăugaţi borşul şi tăiţeii. Daţi încă

câteva clocote şi opriţi focul.

4 Serviţi ciorba cu ardei iute.

Mai multe