Ciorbă de văcuţă
Nu-i aşa că vă era poftă de o ciorbă de văcuţă? Pregătită aşa ca la mama acasă? Iată şi reţeta propusă de noi.
Ingrediente
1 kg piept de văcuţă 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 4 roşii mari 1 ardei gras 1 ardei iute roşu 1 legătură leuştean sare 1 plic borş
Mod de preparare
Pieptul de văcuţă se taie bucăţi, se spală şi se pune la fiert în 4 litri de apă. În momentul în care fierbe se adună spuma formată. Când pieptul este aproape fiert se pun legumele (curăţate şi spălate) tocate mărunt (fără ardeiul iute şi roşii) şi se lasă pe foc până fierb. Roşiile se dau pe răzătoarea mare sau se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, se adaugă în ciorbă , se mai adaugă apă caldă (aproximativ 1 litru) şi se mai lasă 15 minute pe foc. Se potriveşte ciorba cu sare, se dizolvă plicul de borş în puţină zeamă, se toarnă în oală şi se mai dă în câteva clocote. Se ia oala de pe foc şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte caldă, cu ardei iute tăiat feliuţe.