Ciorbă de varză cu afumătură
Ciorba de varză cu afumătură este un preparat sățios și plin de arome, perfect pentru zilele mai reci.
Ingrediente
1 varză mare
250 g bacon feliat
2 morcovi
1 ceapă
1/2 țelină
1 rădăcină de pătrunjel
300 g bulion
2 foi de dafin
1 lingură boia afumată
1 legătură mărar, tăiat fin
sare
piper
Mod de preparare
Tai baconul. Speli și cureți legumele, dai morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel prin răzătoare și tai ceapa cubulețe.
Pui baconul tăiat într-o cratiță, amesteci, iar când lasă grăsime, adaugi legumele, mai puțin varza. Le călești câteva minute, pui sare și piper, după gust, boiaua, bulionul, foile de dafin și torni apă. Lași la fiert.
În acest timp, cureți varza și o tai fideluță.
După ce s-au fiert legumele din cratiță, adaugi varza și fierbi până când varza devine moale.
Oprești focul, scoți foile de dafin, presari mărar și servești.