Ciorbă de varză cu cârnați
Ciorba de varză cu cârnați este un preparat sățios, cu caracter rustic, apreciat mai ales în sezonul rece și nelipsit de pe mesele tradiționale.
Ingrediente
500 g cârnați semiafumați
500 g coaste afumate
2 cepe
2 morcovi
2-3 linguri suc de roşii, opțional
500 g varză murată
sare
piper
Mod de preparare
Speli bine coastele și le pui la fiert până când carnea se desprinde de pe oase, apoi le îndepărtezi. Păstrezi supa. Tai cârnații rondele și îi prăjești ușor pe ambele părți.
Între timp, speli și tai legumele cubulețe, iar varza fideluță. Pui varza la fiert în supă alături de carne și de legume. O lași pe foc cam 20 de minute, apoi adaugi cârnații prăjiți și sucul de roșii. Potrivești de sare și de piper, după gust.
Lași să fiarbă încă aproximativ 15 minute, pentru ca aromele să se combine, apoi oprești focul.