Ciorbă de vițel

27 noiembrie 2025   Rețete cu carne

Propunerea noastră pentru zilele friguroase de iarnă este o gustoasă ciorbă de vițel.

Ingrediente

4 rasoale de vițel

1 inimă de vițel

1 rinichi de vițel

1 ficat de vițel

1 ceapă

2 morcovi

1 țelină

1 ardei gras

2 ardei iuți

câteva fire de cimbru

250 g pastă de tomate

4 linguri pastă de ardei

sare

piper

1 l borş

leuştean

Mod de preparare

Speli și cureți măruntaiele și le pui împreună cu rasoalele la fiert într-o oală cu apă, care să le acopere cu o palmă. Îndepărtezi spuma de câte ori este cazul.

Separat, speli, cureți și tai rădăcinoasele. Speli ardeii, le îndepărtezi semințele și nervurile, și îi mărunțești, apoi pui toate legumele în oală, inclusiv cimbrul. Fierbi, la foc mic, cu capac, până când carnea se desprinde de pe oase. Le scoți din oală, tai mărunt carnea și măruntaiele, apoi le pui la loc. Îndepărtezi firele de cimbru, potrivești gustul de sare și de piper, adaugi bulionul, pasta de ardei, amesteci și mai fierbi 15 minute, apoi torni borșul, lași câteva clocote și o dai deoparte.

O servești decorată cu leuștean tăiat fin.

Mai multe