Ciorbă de vițel
Propunerea noastră pentru zilele friguroase de iarnă este o gustoasă ciorbă de vițel.
Ingrediente
4 rasoale de vițel
1 inimă de vițel
1 rinichi de vițel
1 ficat de vițel
1 ceapă
2 morcovi
1 țelină
1 ardei gras
2 ardei iuți
câteva fire de cimbru
250 g pastă de tomate
4 linguri pastă de ardei
sare
piper
1 l borş
leuştean
Mod de preparare
Speli și cureți măruntaiele și le pui împreună cu rasoalele la fiert într-o oală cu apă, care să le acopere cu o palmă. Îndepărtezi spuma de câte ori este cazul.
Separat, speli, cureți și tai rădăcinoasele. Speli ardeii, le îndepărtezi semințele și nervurile, și îi mărunțești, apoi pui toate legumele în oală, inclusiv cimbrul. Fierbi, la foc mic, cu capac, până când carnea se desprinde de pe oase. Le scoți din oală, tai mărunt carnea și măruntaiele, apoi le pui la loc. Îndepărtezi firele de cimbru, potrivești gustul de sare și de piper, adaugi bulionul, pasta de ardei, amesteci și mai fierbi 15 minute, apoi torni borșul, lași câteva clocote și o dai deoparte.
O servești decorată cu leuștean tăiat fin.