Ciulama de pui cu ciuperci
1 februarie 2016
Rețete cu carne
Ni s-a făcut poftă de ciulama şi ne-am gândit la această reţetă.
Ingrediente (2 porţii)
½ piept de pui 1 ceapă 200 g ciuperci 150 ml smântână lichidă 500 ml apă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină ulei sare piper mărar proaspăt
Cum se prepară
Într-un ceaun cu ulei pui ceapa tăiată mărunt. O laşi la călit circa 3 minute, apoi adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe. Când carnea se albeşte, adaugi ciupercile felii, sarea, piperul şi apa. Laşi să fiarbă la foc mic, iar când ciupercile şi carnea sunt gata, torni smântâna bătută cu făina, amesteci continuu şi opreşti focul după 10 minute. La final, pui usturoiul pisat şi mărarul tocat mărunt.