Clătite cu carne
Dacă nu ţii post şi vrei să mănânci ceva rapid, îţi propunem această reţetă de clătite cu carne.
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină 3 ouă 400 ml apă minerală 1 praf de sare Pentru umplutură
300 g piept de curcan (sau amestec carne de vită cu porc)
1 ceapă
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
2 linguri smântână
cimbru
nucşoară rasă
mărar verde
sare
piper
salată verde pentru decorat
Mod de preparare
Se amestecă ouăle, făina, un praf de sare şi se diluează cu apă minerală până la consistenţa unei smântâni groase. Se coc clătite mai groase, într-o tigaie mare, până se termină toată compoziţia.
Separat, se căleşte în ulei încins ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată, până când scade bine zeama şi carnea este bine pătrunsă. Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva
minute pe foc. Se dă deoparte, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să se răcorească.
Se trece umplutura de carne călită prin maşina de tocat, se freacă cu smântână şi se umplu clătitele cu această pastă. Se servesc calde, pe un platou tapetat cu frunze de salată verde şi se ornează cu crenguţe de mărar.
sursa foto: Shutterstock