Clătite cu carne de porc
4 septembrie 2015
Rețete cu carne
Un deliciu bineventi la cină!
Ingrediente
Pentru clătite 2 ouă 250 ml lapte 170 g făină 1 lingură ulei sare
1 ceapă mică
2 căţei usturoi
3 linguri ulei
400 g carne porc tocată
400 g roşii din conservă
sare
piper
2 linguri rozmarin
Preparare
Amesteci ouăle cu laptele şi sarea, adaugi treptat făina şi amesteci până obţii un aluat subţire,apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi faci clătitele cât mai subţiri.Căleşti ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit. Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile, sare, piper şi o lingură de rozmarin şi mai laşi să fiarbă circa 5 minute.Umpli clătitele cu amestecul de carne, le rulezi, torni peste ele smântâna şi presari restul de rozmarin.