Clătite cu carne tocată
Clătitele ne pot scoate oricând din impas dacă vrem să impresionăm cu un rezultat apetisant!
Ingrediente Pentru clătite 2 ouă 250 ml lapte 170 g făină 1 lingură ulei sare
Pentru umplutură
1 ceapă mică
3 roşii
200 g carne tocată, slabă
2 căţei usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
2 linguri rozmarin
Mod de preparare
Amesteci ouăle cu laptele şi puţină sare, adaugi treptat făina şi omogenizezi până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi coci clătite mai groase.
Căleşti ceapa tocată şi usturoiul zdrobit în uleiul încins, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit. Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile curăţate de coajă şi date prin răzătoarea mare, sare, piper şi rozmarinul şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute. Umpli clătitele cu amestecul de carne, le împachetezi în patru, apoi le frigi pe ambele părţi în tigaia încinsă.